Få en sikker bolig med hjælp fra din låsesmed

Det er ikke til at tro men… da jeg nu har to gange har været udsat for indbrud, valgte jeg at ringe til Københavns Låsesmed så de kunne sikre min bolig mod nye indbrud i fremtiden. De to indbrud skete nemlig begge gange op til jul i de to seneste år, hvor jeg og min familie var rejst til mine svigerforældre i Jylland. Jeg bor i et villakvarter i Østerbro og derfor er der sikkert mange tyve som mener at det et godt sted at lave indbrud, især i juleperioden hvor de fleste beboere i mit kvarter er rejst på ferie til udlandet, eller bor hos familie og venner udenbys.

Derfor da låsesmeden ankom efter vi havde aftalt en tid i den forgangne uge, kunne han hurtigt se at vores hus var meget sårbart overfor indbrud, og havde derfor straks masser af forslag til hvordan vi kunne sikre vores hus. Efter jeg og låsesmeden havde diskuteret hvad der var nødvendigt for at sikre huset, blev vi hurtige enige om en lang række tiltag for at sikre huset, som jeg kort vil beskrive i de kommende afsnit.

788940_35487231

Sikring af vinduer og døre

Som mange sikkert ved er indbrudstyvens favorit indgang det skrøbelige vindue, og hvis man som mig bor i et villakvarter på Østerbro så føler man sig en smule udsat for eventuelle indbrud. Derfor valgte jeg at få en Ruko 1680 vinduelås som blev monteret på alle mine vinduer og terrassedøre. Låsen fungerer som en ekstra lås og skal forhindre en eventuel indbrudstyv onde foretagende. Derudover fik jeg også på de mest udsatte vinduer sat en PN sikkerheds beslag på, da det udelukker en underboring af vinduesgrebet, og tyven kan derfor ikke trænge ind i hjemmet ad denne metode.

På min indgangsdøre til huset fik jeg først sat døren helt ind til karmen og derefter fik jeg sat en stålkarm sat i dørene, da det dermed næsten umuliggør at bryde døren op ved spark eller med et koben. Herudover fik jeg også sat en yderligere lås på alle mine hoveddøre så jeg yderligere kunne besværliggøre en indbrudstyv foretagende.

Gode råd til fremtiden

Herudover fik jeg også en del gode råd til hvad jeg i fremtiden kunne gøre for at undgå et eventuelt indbrud, selvom jeg nu havde sikret min døre og vinduer, kunne jeg jo ikke med sikkerhed vide mig sikker på at jeg aldrig ville blive udsat for indbrud igen. Derfor rådgav min låsesmed med bl.a. at jeg skulle mærke mine vigtige ting som en tyv normalt vil gå efter såsom elektronikudstyr, TV, computer, bærbare, møbler, og kunst. Dette kan du gøre ved enten at bruge en ridsepen til at mærke dine lidt mindre ting, ellers kan du bruge usynligt blæk til at mærke dine ting hvis du da ikke lige har lyst til at ridse i din originale Monet maleri hvis du skulle være så heldig og rig at være i besiddelse at sådan et stykke kunstværk.

Herudover fik vi også fortalt at når jeg og min familie næste gang tager på ferie er det vigtigt at vi ikke opdaterer vores socialmedie profiler med at vi er taget af sted på ferie, da nogle i så fald måske vil udnytte denne information. Endvidere er det vigtigt at vi også laver en aftale med postbuddet eller naboen om at vi ikke skal modtage post i løbet af den tid vi er på ferie, da en fyldt postkasse signalerer at der ikke er nogen hjemme i huset.

Alle disse råd var yderst hjælpsomme da det var noget vi faktisk ikke havde tænkt over tidligere og derfor var det nogle kærkomne råd, og med låsesmedens sikring af mine vinduer og døre følte jeg mig nu mere sikker end nogensinde før.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *